Blog

Cultuurweek 2015

Datum: 27-03-2015 09:03 | Auteur: Ronald van Kranen | Labels:

Flashmob

Arnhem-Aangezien de Cito de pauzes van de leraren vaak verpest, verpesten wij vrijdag 27 maart de pauze van het Cito Arnhem doormiddel van een flashmob.

 Het plan gaat als volgt: De groep 8 van locatie Eduard van Beinum komt naar locatie Bauerstraat. Vanaf daar lopen we met z’n allen naar het Cito gebouw.

Als we daar om 12:00 zijn aangekomen kunnen we beginnen. We hebben heel veel en lang geoefend: alle 60 kinderen (36 Bauerstraat + 24 Eduard van Beinum) zijn in 3 groepen verdeeld: de eerste groep begint met dansen, dan doet de tweede groep mee en dan de derde groep aan het eind. Dus eerst zijn er maar een paar mensen aan het dansen, dan 2x zoveel en dan gaan we allemaal dansen.

Aan het eind van het liedje the nights van Avicii gaat iedereen gek doen enzo.

Na de flashmob:

Toen we bij het Cito gebouw waren aangekomen, kreeg iedereen een sticker met je naam en achternaam. Toen gingen we naar een grote hal en gooiden we onze jassen op 1 grote hoop en begonnen we rond te lopen. Toen de muziek aanging stond iedereen stil op een paar mensen na. en toen gingen we doen wat we hebben geoefend.

Flamenco

Dinsdag 24 maart hadden wij flamenco gedanst. We kregen een les van Vanessa. Alle meisje moesten lange rokken aan.  We werden in twee groepen opgesplitst. We waren begonnen met een paar makkelijke dingen. Maar daarna werd het iets moeilijker. We moeten wat pasjes en stapjes doen.  Toen alles een beetje doorkregen hadden we alles achter elkaar geplakt. In het begin zag je dat iedereen flamenco een beetje moeilijk vond. Later kreeg iedereen het door en ging (bijna) alles goed. Ik vond het wel leuk dat er nog een muziekje bij kwam. Aan het einde werden we nog een twee groepjes opgedeeld om te zien hoe een ander het deed. Aan het einde ging iedereen nog een keer dansen. En dat was dan het einde van de les. Ik vond het een leuke ervaring en ik zou het nog een keer willen doen. 

Poppingles

25-03-2015 Pieter Brueghelschool Arnhem:

Deze week is Cultuurweek. Dit keer gaat het over dans. En vandaag kregen we les in popping. Marvin, de man die ons deze week verschillende danslessen geeft, liet ons zien wat popping was. Hij beschreef het als ‘robotdansen’ en ik moet zeggen dat hij het heel erg goed kon. Eerst liet hij ons zien hoe we onze onderarm moesten laten trillen. Het zag er heel raar, maar wel cool uit en het was erg moeilijk. Ik heb er in elk geval niets van opgestoken. Marvin heeft ons stapje voor stapje de dans geleerd. Uiteindelijk zag het er veel beter uit, ook van mij. Marvin heeft ons ook nog een beetje mime geleerd. Dat is doen alsof je in een onzichtbare doos zit. Als laatst hebben we de dans helemaal gedaan. Het was een superleuke les, maar ooo wat heb ik nu een spierpijn!

Ochtenddans

We zijn de cultuurweek begonnen met een ochtenddans. Dat houdt in dat je met de hele klas doet hoe iemand opstaat. Dus dan doe je bijvoorbeeld je ochtendjas aan. Dat vond ik leuk maar ook grappig en fijn. Want als ik op school ben dan ben ik nog een beetje moe. Als we dit doen ben ik wel weer een beetje wakker.

Mare, groep 7

 

Capoeira

Capoeira is een kruising tussen een vechtsport en dans. Je moet goed met elkaar samenwerken en op elkaar vertrouwen.

Het is een sport/ dans uit Brazilië en er is geen winnaar of verliezer. Je moet snel en creatief zijn en het gaat ook vooral om de muziek.

Het was een interessante les omdat bijna niemand het kent en het was ook heel apart.

Suze en Pablo, groep 7

 

Samba

De cultuurweek van 2015 gaat over dans.

Groep 7 ging vandaag sambadansen. Het ziet er erg leuk uit maar het viel toch tegen. Niet omdat het niet leuk is maar omdat het best moeilijk is.

De jongens moeste ook met de meisjes dansen in een kring. Dat was erg grappig en iedereen moest lachen.

Mats en Jitte, Goep 7

Er zijn nog geen reacties geplaatst