Academische Opleidingsschool

Onze school is een Academische Opleidingsschool. Wij werken nauw samen met de HAN-PABO en leiden studenten gedurende een deel van de week op de werkplek op. De schoolopleider en de studieloopbaanbegeleider van de PABO zijn in dit traject, samen met de mentoren, verantwoordelijk voor de begeleiding  en de beoordeling van de studenten. Naarmate de studenten vorderen in hun opleiding krijgen ze meer en andere verantwoordelijkheden. Het is een win-winsituatie: als school hebben wij in vrijwel elke klas extra handen waardoor we meer tijd en aandacht kunnen geven aan de kinderen en de studenten leren vanuit de koppeling tussen theorie en praktijk. Dit is een bijzondere opleidingsvorm waarvoor wij subsidie krijgen.

Naast de begeleiding van de studenten doen we ook onderzoek. We werken met kenniskringen rondom een vak-vormingsgebied. De kenniskring stelt een onderzoeksplan op en studenten gaan aan de slag met deelonderzoeken. We noemen dat de competentiegerichte leertaak.