Snappet

In de groepen 4 t/m 8 werken we sinds dit jaar met Snappet. Ieder kind heeft een eigen tablet waarop ze hun rekenwerk kunnen maken, het systeem kijkt het werk na, past het niveau aan en geeft herhalings- of verdiepingsstof aan de kinderen. De instructies blijven we geven volgens het directe instructiemodel; de leerkracht analyseert het werk van de kinderen, volgt hun vorderingen, doet interventies op de resultaten.

De tablets die we gebruiken hebben ook de mogelijkheid voor tekstverwerken en inloggen op internet; op die manier kunnen kinderen ze ook gebruiken voor het maken van werkstukken en het leren opzoeken van informatie die ze nodig hebben bij de verwerking van WO of het stellen van een onderzoeksvraag.